Rabu, 6 Mac 2013

Jom Jana Pendapatan dari Rumah!!



Assalamualaikum semua..

Mesti semua excited bila tengok tajuk post Ida ni kan? Kalau melibatkan wang sape yg tak excited? Ida lagi la excited. Kalau tak takkan la Ida menulis? Tu semua sebab nak cari duit la tu.. hehhe..

Tapi kali ni Ida bukan nak cakap pasal menulis. Ida nak cakap pasal freelance atau pun pekerja bebas. Yg x terlibat dengan rules syarikat, pakaian pejabat yang kemas dan branded, rakan sekerja yg menjengkelkan, persekitaran kerja yg langsung tak best dan sewaktu dengannyalah. Anda bebas melakukan kerja tanpa arahan bos, cara anda sendiri dan yang paling best suka hati andalah nak kerja waktu bila. siap boleh pakai kain batik je sambil buat kerja. Nak dengar lagu sampai bergoyang meja pun takde sape kisah. Yg penting keje anda siap ikut dateline dan berkualiti. Sebab apa boleh macam tu? Sebab anda hanya akan berkerja di rumah! Best tak? Hehe..best kan. Ida pun suka. Upah pun lumayan tau..Bergantung pada usaha anda lah..

Tapi ada syarat2 kelayakannya tau. (Mesti dah morally down tu..heheh). Jangan risau. Jom tengok..

Syarat Kelayakan: -
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel) 
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris 
- Komputer/Laptop 
- Akses ke talian internet 
- 18 tahun keatas 
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Betul ke Ida ni? Ke merepek meraban jea. 

Okay2..Ida faham. Tapi seriously Ida tak merepek. Memang ada pelbagai jenis pekerjaan di rumah yang ditawarkan di intenet. Anda boleh google sendiri. Tapi berhati-hati kerana anda mungkin akan ditawarkan dengan perniagaan di rumah, bukan pekerjaan di rumah. Beza tau! Jom Ida terangkan. 

Bekerja di rumah
Anda akan dibayar untuk menyelesaikan tugasan bagi pihak syarikat atau individu yang menggaji anda. Sama seperti anda melakukan tugas di pejabat. Yang berbezanya anda hanyalah perlu bekerja di rumah dan tidak perlu hadir ke pejabat. Sistem upah digunakan sebagai bayaran kepada tugasan yang telah diselesaikan. 

Berniaga di rumah
Keuntungan di jana melalui jualan produk dan perkhidmatan anda sendiri dan komisen dari syarikat yang mengambil anda sebagai agen bebas. Pendapatan anda pula bergantung kepada hasil jualan barang dan perkhidmatan yang telah anda berikan. 

Nampak? Beza kan? Tapi kedua-duanya boleh dilakukan di rumah. Jadi, pilihan atas anda sendiri. Kedua-duanya tidak salah! Tapi risikonya berbeza!

Antara tugasan yang ditawarkan di internet untuk diselesaikan di rumah adalah:
- Data entry
- Menaip Dokumen
- Mengumpul Maklumat
- Menulis Artikel
- Menulis Laporan
- Khidmat Pelanggan
- Pembantu Maya
- Tugasan Penkeranian
- Dan lain-lain..

Penting untuk Ida tekankan di sini, penipuan mungkin boleh berlaku sekiranya anda mencari tawaran kerja secara freelance melaui google ataupun search engine yg lain. Banyak kes yang telah berlaku kan? So, Ida pun tak naklah tergolong dalam kes penipuan ni. Nauzubillah. 

Jadi di mana anda nak cari tawaran2 kerja sebegini? Haa..tu soalan mudah?! Jawapannya tidak lain tidak bukan melaui jobdirumah.com. Ini adalah laman web yang akan mengajar anda untuk mendapatkan kerja di rumah. Mungkin ada yang akan salah faham dengan menganggap jobdirumah.com menyediakan peluang pekerjaan di rumah dan akan menggaji anda untuk kerja yang telah diselesaikan

Tidak!!

Jobdirumah.com hanyalah laman web yang akan mengajar anda untuk mencari tawaran kerja yg betul untuk anda memulakan tugas2 freelance anda. Bukan menggaji anda secara terus.

Tapi....(hehhee) anda boleh juga bekerja terus dengan JDR. Nak tahu caranya? Okay Ida cerita sikit. Caranya adalah dengan menjadi agen affiliate untuk JDR. Atau pun kadang2 ada juga tawaran kerja yg lain daripada JDR. Yg tu selepas anda menjadi ahli pasti anda akan diupdate secara daily. Berminat, bolehlah terus memohon kepada JDR. Nak tahu dengan lebih lanjut silalah berkunjung ke laman web jobdirumah.com. Atau pun kadang2 ada juga tawaran kerja yg lain daripada JDR.

Kena bayar tak? Oh pasti! Bayarannya adalah sebanyak RM50 sekali bayar sahaja dan keahlian adalah seumur hidup. Bayaran ini dikenakan adalah untuk membeli panduan asas dan video tutorial. 

Kenapa pula kena bayar? 

- JDR menjual panduan asas dan bideo tutotial untuk memudahkan anda memulakan kerja di rumah
- Bayaran perhidmatan seperti web hosting, software dan juga menggaji pekerja yang mengendalikan khidmat pelanggan, pengiklanan dan juga teknikal. 
- Setiap pagi pula JDR akan menghantar senarai kerja untuk memudahkan anda mencari pekerjaa. 

Jika anda tak bayar, anda takkan diberi login untuk mengekses laman web ahli! Dan anda juga tidak akan berpeluang untuk mengetahui cara untuk memulakan kerja di rumah. 

So, jika anda rasa anda boleh dan memerlukan duit lebih..bertindaklah sekarang! 

Okay, sampai di sini sahaja Ida membebel. hehhe..Kalau ada soalan bolehlah tinggalkan komen untuk Ida. Insya Allah Ida akan cuba menjawab seadanya. Silalah klik pada link untuk mengetahui dengan lebih lanjut berkenaan kerja di rumah. bubye..




4 ulasan:

  1. tambah duit poket..daftar free..cubalah..xrugi pun
    http://www.cashnhits.com/index.php?ref=zaimukhrowi

    BalasPadam
  2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  3. menarik.. jom tgk cara jana pendapatan jugak kat blog saya.

    www.prettyraudhah.com

    BalasPadam

Hi kawan2..Selepas baca jangan lupa tinggalkan komen tau..wajib!!! hehee..sebabnya Ida suka baca komen kawan2..Nak tau jugak best ke tidak setiap post Ida ni..komen tau!!