Selasa, 10 Julai 2012

Ulasan Ida

Hai..thanks sbb sudi tinggalkan komen  untuk Ida. Insyaallah semua komen kawan2 untuk setiap entry, Ida dah baca..Kawan2 jujur Ida cakap komen kawan2 untuk Kau yang Kunanti banyak yg negatif daripada positif.. kalau untuk Antara Benci dan Rindu dulu setiap entry mesti ada yg kata best la, cepat sambung la etc. Tapi untuk Kau yang Kunanti ni jarang sangat nak dapat macam tu..Sampai Ida sendiri pun confuse Kau yang Kunanti ni best ke x?

Lately, Ida tengok komen kawan2 makin berbisa. Hero dan Heroin di hentam teruk. walaupun sebenarnya pembaca menghentam Mira dan Hakim tapi Ida terasa juga. Sebab Ida penulis. Macam kawan2 kata kat Ida jea. Paling sedih untuk entry 25. Ada yg kata x logik! Penipu! Stupid?!! Huhuuu..sedih jugak ni..sampai tadi rasa macam nak tutup blog jea. biar habis menulis baru buka balik. Ok x?

Actually Ida bukan x leh terima komen. cuma biarla cara teguran tu lebih menaikkan semangat Ida nak menulis. Da lewat seminggu kan Ida tak masukkan entry. Ida x start pun lg bab 26. Ida x tau nak start cane.. mmg semangat tu pudar terus..Ida cuba nak penuhi semua permintaan pembaca. Tapi makin cuba makin pembaca x suka..x tahulah macam mana..doakan la Ida ada semangat nak menulis semula..

Assalamualaikum...

19 ulasan:

  1. uhuhu.... jangan sedih ida. most of the readers out there sangat terkesan kot dgn citer ni. personally i suka citer ni cuma maybe i tak la berapa seronok bila mira still nak bg another chance kt hakim. sbb i lbh suka karakter faris. but anyway, setiap jalan cerita adalah hak penulis and penulis sendiri tahu apa yg dia nak kan? so, buckle up and hopefully ida dapat idea yg mencurah2 nanti utk the next entry. cheers!

    BalasPadam
  2. teman rasa ok jer mira ngan hakim just try bg ruang dn peluang kpd hakim...

    BalasPadam
  3. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  4. ala...x de entri baru..terpaksalah ku menanti, ha..ha....jgn mcm tu ida...mungkin org yg tulis benda2 tu dah jadi terover emotional..and it's prove that actually mereka menanti mcm mana pegakhiran cite ni akan terjadi..mcm sy, walaupun sy rasa x patut heroin tu buat mcm tu pd husband dia but i really believe that it happened in real world walaupun cite ni x de kena mengena dgn sesiapa..betul tak ida. k, ida...just take apa yg di komen as your guideline utk menghasilkan entry yg lebih menarik..k, waiting for your next entry!^-^

    BalasPadam
  5. Bukan ke komen tu pembakar semangat.... pembaca hanya bagi komen dan pendapat sahaja...... bagi kak sue itu terpulang pada penulis...
    pendapat kak su sama dengan kurakura .... kalau mira bagi peluang pada hakim mungkin baik bagi hakim tapi macamana dengan isteri kedua hakim (su) adakah dia boleh terima dan x mustahil kalau su akan buat mira lagi menderita tanpa pengtahuan hakim... bukankah itu satu penderita mental bagi mira .... dan kenapa x mahu bagi peluang pada faris yang ingin berubah.... kak sue suka cerita ni.... terbaikkkk....

    BalasPadam
  6. ida syg, dari sudut psikologi, ur readers dah terkesan dgn tulisan ida. mmg tak patut la komen2 camtu, tapi ida try to take it from a positif point of view ye -timbang tara smua komen2 tu and buat yg terbeak utk citer KYK. there is so many twists&turns yg ida blh olah dari komen2 tu...ni nak kongsi sikit ngan ida, kwn uncle i, suami nye baru psg #3, blh lepas tgn dia&#2...ni btl2 tau. so kemungkinan bsr apa yg ida tulis tu maybe is happening out there, who knws kan, sbb tu emo sgt kat luar sana. so cheer up my girl! i await ur nxt n3!

    BalasPadam
  7. Bagi Kak Nor pula Novel ABDR....dah beli lama selalu baca...mmg best....dan yang terkini rasanya pun best juga cuma terlalu lmbt smbg kadang2 dah lupa jln citenya....cuma biasalah susah agaknya pembaca terima hakikat yg suami kawin 2.....itu aje kita tggu smbg seterusnya jgn mudah menyerah......ok...

    BalasPadam
  8. Assalam Ida,

    Jangan kecil hati, mungkin diaorg komen tu berniat baik. Akak suka je cerita ni cuma part Amirah nak bagi peluang kat Hakim tu akak tak suka. Akak lebih suka kalau Faris or org lain dapat bahagiakan Amirah. Pada akak Amirah patut merasa bahagia setelah melalui keperitan hidup bersama Hakim. Hakim belum tentu dapat buat Amirah bahagia compare to Faris.

    BalasPadam
    Balasan
    1. setuju tu!
      kalo nak ikutkan hati saya lagi.. biar sofi tu pon x dpt hakim.. samada hakim tgl dia @ sofi tgl hakim.. heh! br pdn muka dorang!! biar hakim jd bapa tunggul.. hhahahaha

      Padam
  9. Komen mcm tu bukannya depa xsuka.. tu maksud nya terlampau menghayati.. tu yg ada yg marah2 tu..
    tp rasanya depa xmarah kat penuliss.. besalah emo..
    bgs la tu.. kira nya dorang menghayati citer awak

    BalasPadam
  10. Ida jgnlh kecil hati tentang komen2 yg ada teremo lebih,
    sebab kita memanglah tak dpt memuaskan hati semua org.
    Lebih elok Ida mengambil pendekatan yg mana Ida mampu
    itulah yg Ida tuliskan. Sebenarnya memang cite ni best
    sebab itulah selalu menanti n3 baru disini walaupun
    kekadang lama betul nk menanti n3 yg baru disini tetapi
    tetap setia utk membaca next n3 kerana cite ni memang
    best... cepat sambung n3 ke 26 ye Ida, rasanya lebih
    ramai yg suka dgn cite Ida ni drpd yg tak suka...

    BalasPadam
  11. kak ida..jangan laa kecik hati ngan komen2 tu..diorang emo ngan cerita tu jee...kirenye akak punye citer ni mang bagi kesan laa kat diorang..o.k! so cheer up!..:)

    BalasPadam
  12. Saya selalu berfikiran bhw penulis adalah ibarat artist - berjiwa lembut, sentimental & senang terguris. Maka saya tak hairan apabila membaca ulasan perasaan yg sedemikian drp penulis.

    Terimalah teguran drp pembaca@peminat dgn positif. Jika mereka memberi pandangan, bermakna mereka mengambil masa mereka utk memberi pendapat kpd anda. Yg mana penulis rasa bersesuaian, ambillah sbg panduan. Yg mana dirasakan kurang sesuai, boleh dijadikan panduan... You r the author, u decide the storyline.

    Secara peribadi, saya sendiri tak suka amirah kembali kpd hakimi... But kalau dia rujuk kpd hakimi pun, itu penceritaan penulis... Saya tukang membaca jer....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Error.... Baik jadikan panduan, buruk jadikan sempadan.... Peace yo!

      Padam
  13. Salam Ukhuwah dapatkan Pen pembaca Al-Quran dari kami sempena promosi Ramadhan kami menawarkan harga istimewa

    BalasPadam
  14. Komen2 drp pembaca bermakna mereka peka dgn cara penceritaan penulis. Masing2 ada cita rasa dan pendapat masing2 berdasarkan pemahaman dan diekspreskan dengan pendapat yg disuarakan kepada penulis.Harap penulis tidak patah semangat untuk terus berkarya, jadikan komen2 dan ulasan mereka sebagai panduan (mana yg baik) dan supaya penulis lebih teliti dalam menghasilkan karya yg lebih bemutu pd masa depan.

    Ini baru cabaran sebagai penulis namanya, kalau semua org puji tulisan u, mungkin ia tak kan berkembang dan u akan tetap di situ. Untuk jadi penulis hebat, perlulah terima semua komen dan ulasan pemabaca, analisis komen tu, mungkin dalam kutukan ada point yg u blh juga utk memperbaiki lagi mutu tulisan dan jalan cerita...

    So don't give up...take all the comments as challenge for u to be better and best...

    BalasPadam
  15. akak ida..jgn terlalu ambik kira ngan segala komen2 reader..normal la kalo ada reader yg emo kann...hihi..bg sy..citer ni best...selalu tunggu nect entry...x sbr nk tau kesudahn kisah amira dan hakim..sy fhm amat susah utk puaskan hati semua readers tp akak teruskan tulis mengikut cara akak..akak tahu yg mana lebh terbaik utk karya akak ni...all the best!sy still sokong akak..kalo dibukukan pun best tau..;)

    BalasPadam
  16. ida...
    pernah tak tgok cite kt tv, filem kt pangungg wayang?
    ada tak kadg2 kite rasa marah sgt, kdg2 kite rase sedih, kdg2 kite rase mcm2... samer lar jugak dgn novel... sbb biler seseorang yg ada perasaan cmtu bermakna idea penulisan kita dh sampai ke hati... mcm sy, sy akan baca dgn penuh perasaan,... klu sebuah cerita novel tu mendatar sajew xde perasaan umpama kita baca sajew, mcm masakan yg xde rasa...

    harap ida faham n ida terus bersemangat.....

    BalasPadam
  17. Ӏt's very simple to find out any matter on net as compared to books, as I found this article at this website.

    Look into my page ... payday loans

    BalasPadam

Hi kawan2..Selepas baca jangan lupa tinggalkan komen tau..wajib!!! hehee..sebabnya Ida suka baca komen kawan2..Nak tau jugak best ke tidak setiap post Ida ni..komen tau!!